18:30

Stuvsta FF Dam

Referat: Newroz FC - Stuvsta FF Dam

Andra träningsmatchen på tre dagar och vi spelar mot våra vänner Newroz, som vi har spelat jämna matcher mot inomhus i vinter.
Vi utnyttjar dessa träningsmatcher till att testa lite olika positioner men viktigast är att vi nöter på med grunderna i både anfall och försvar.
Vi är inte alls med från start, trötta ben ger obefintlig rörelse och vi tittar mest på när Newroz startar matchen med full energi. Det tar heller inte många minuter innan Newroz gör 1-0 efter ett mycket fint inlägg snett inåt bakåt och avslutet är kliniskt.
Nu förstår vi hur viktigt uppvärmingen är och att vi då måste få igång knopp och kropp.
Spelet jämnar ut sig allt efter som. Det skapas några riktigt bra lägen från båda håll. Den absolut vassaste chansen i första halvlek står vi för men bollen smiter precis utanför.

I halvtid pratar vi om att få igång kommunikationen på planen, där har vi mycket kvar att lära.

Tyvärr för våran del så startar andra halvlek som den första. Det tar endast tre minuter så gör Newroz 2-0. Denna gång slår de en lång djupledsboll till en rusande anfallare, avslutet är välplacerat och otagbart.
Men jag tycker vi gör det bra ändå, inga sura miner, vi biter ihop och kämpar oss allt närmare. Reduceringen kommer också fullt rättvist. Vi får en frispark en bit in på motsåndarnas planhalva. De ställer sig högt med sitt försvar. Jasse slår frisparken perfekt över försvarslinjen och Lina timar löpningen och trycker in 1-2.
Vi försöker få till en forcering men trötta ben och lite små skavanker gör att vi inte orkar mer denna dag.

Vi tackar Newroz, domare och publiken för en mycket bra match.
Det ska bli spännande att mötas igen i serien.